استوک پاور

سرویس، تعمیر، خرید و فروش و گارانتی پاور

سرویس، تعمیر، خرید و فروش و گارانتی پاور

استوک پاور

سرویس، تعمیر و گارانتی انواع پاور

فروش و خدمات ویژه پاورهای گرین استوک

فروش ویژه همکار

09368937081

کانال تلگرام:
@stockPower

طبقه بندی موضوعی

ساتا و آی دی ای

در ابتدا سوالی رو از شما می پرسیم
اگر قرار بود هیچ تفاوتی بین پورت برق IDE و SATA نباشد به نظر شما چه لزومی داشت تا شکل پورت برق های SATA تغییر کند؟ و یا یک رشته ولتاژ ۳.۳ ولتی اضافه شود؟

مبدل ساتا به آی دی ای 

مبدل را فقط در صورت اجبار، تنها برای دیسک های نوری مثل سی دی رایتر ها و دی‌وی‌دی رایترها به کار ببرید و به هیچ وجه از آن ها برای هارددیسک استفاده نکنید.

کابل استاندارد SATA  از خروجی پاور کامپیوتر یک رشته سیم نارنجی رنگ اضافه دارد. در واقع کابل استاندارد SATA  دارای ۵ رشته‌ است اما کابلی که ما از طریق مبدل معمولی SATA  استفاده می کنیم دارای ۴ رشته است.

بر خلاف کابل برق‌های معمول ۴رشته ‌ای که تنها حاوی دو ولتاژ ۵ ولت و ۱۲ولت هستند ، سیم نارنجی رنگ دارای ولتاژ +۳.۳ ولتی است که که مورد استفاده قطعات سخت افزاری SATA خصوصاً هارددیسک است .

در استفاده از کابل برق SATA  همیشه مراقب باشیم چون بعضی از آنها سیم ۳.۳ ولت ندارند، افراد نادانسته از این گونه مبدل ها استفاده می کنند که ۴ پین را به SATA  تبدیل می کند اما کانکتور ۴ پین فقط ۱۲ ولت و ۵ ولت دارد و سیم نارنجی که ۳.۳ ولت دارد را به همراه ندارد.

شاید به ظاهر استفاده از کابل ۴ رشته‌ای و فاقد ولتاژ ۳.۳ ولتی مشکلی نداشته باشد و هارددیسک به راحتی کار کند ، اما این موضوع باعث عدم کارکرد صحیح قطعات سخت‌افزاری SATA خصوصا هاردیسک ها می شوند و طول عمر مفید آنها را کاهش می دهد .

اگر سری به تعمیرکاران تخصصی کامپیوتر بزنید آنها هم به شما پیشنهاد می کنند که مبدل‌های معمول که برای تبدیل برق IDE به SATA استفاده می شوند را تنها برای درایو نوری خود از قبیل CD/RW یا DVD/RW استفاده کنید و آن ها را به هارددیسک متصل نکرده و از کابل استاندارد Power سیستم برای تغذیه برق هارددیسک استفاده کنید .

شاید بد نباشد که نگاهی به داخل کیس خود بیاندازید، بسیاری کابل استاندارد پاور را به دیسک نوری و کابل مبدل برق را به هارددیسک متصل کرده ‌اند. سیستم را خاموش و جای این دو را عوض کنید.

برخی از هارددیسک ها تنها از دو سطح ولتاژ +۵ و +۱۲ ولت استفاده می‌کنند. بهتر است به سایت سازنده‌ی هارددیسک نگاهی بیندازیم که آیا اصلا هارددیسک نیازی به سطح ولتاژ +۳.۳ داره یا خیر. شاید اصلا این خرج اضافی لازم نباشد.

تفاونی بین برق پاورهای IDE و SATA وجود دارد. هاردهای SATA به ولتاژ ۳.۳ ولت احتیاج دارند ولی اگر از طرف پاور سیستم و سیم نارنجی که ۳٫۳ ولت است تامین نشود ، توسط رگلاتور داخلی روی برد هارد این ولتاژ ساخته خواهد شد ولی اگر توسط پاور سیستم تامین شود بهتر است و فشار کمتری روی خط ۵ ولت وارد می شود.

در آخر این نظرات را هم بخوانید.

نظر اول:

با سلام خدمت همه و تشکر بابت مطلب مفیدتون. من شخصا بصورت تجربی به این موضوع رسیدم تا جایی که سه تا هارد الان تو سیستمم دارم که یکی پس از دیگری صدای تیک تیکش در اومد و قفل می کرد و جالبه بدونید دوتا از هاردا مکستور و یکیش سامسونگ بود. مشکلم زمانی حل شد که بصورت اتفاقی پاورم عوض شد و دیگه از مبدل استفاده نکردم و حال هر سه تا هارد خوب شد. اونجا بود که فهمیدم مشکل فقط میتونسته از تغذیشون بوده باشه و الان با دیدن این پست دیگه کاملا مطمئن شدم. در ادامه اینم بگم دیسک نوری رو خیلی وقته به مبدل متصل میکنم و هیچ مشکلی بوجود نیومده
امیدوارم تجربه شخصیم برای دوستان عزیز مفید واقع بشه

نظر دوم:

هرچیزی باید استانداردش رعایت بشه، سازنده بی دلیل چیزی اضافه نمی کنه، اگر هارددیسک بصورت استاندارد ولتاژ ۳.۳ میخواد، بهتره این استاندارد عمل بشه، حالا پاورتون سیم کم داره، خوب، پاور جدید بگیرید. چرا از هاردتون مایه میزارید؟